MEEST GESTELDE VRAGEN

Wat houdt het NDEF-format in?

Eén van de zaken waar een gestandaardiseerde NFC-tag aan moet voldoen is dat deze geformatteerd is volgens het NDEF-format. Deze afkorting staat voor: NFC Data Exchange Format. Tegenwoordig zijn bijvoorbeeld de tags van de NXP NTAGxxx-serie standaard al voorzien van deze indeling.

Deze standaardisatie is nodig, omdat het voorschrijft hoe data moet worden opgeslagen, dus waar wat staat. Data in het NDEF-format wordt opgeslagen in het NDEF-record, waarbij hierin tevens wordt aangegeven welke van de diverse NDEF-recordtypes het betreft.

Er zijn diverse NDEF-recordtypes: zo is er bijvoorbeeld een ‘URL’-type (webadres)en een ‘TEKST’-type. Zo kan het lezend apparaat bij het lezen meteen ‘zien’ wat voor type data het betreft. De daadwerkelijk gegevens wordt de NDEF-Payload genoemd (bijvoorbeeld het webadres zelf).

Wat is het verschil tussen NFC en RFID?

NFC is de afkorting van near field communication, vrij vertaald ” draadloze, dichtbij communicatie”. Deze communicatie methode staat voor communicatie op korte afstand. Dit in tegenstelling tot RFID (Radio Frequency Identification), waar NFC uit ontstaan is. De afstand waarover communicatie plaatsvindt kan bij RFID vele malen groter zijn dan bij NFC.

NFC (near field communication) – gaat in twee richtingen en kan de ontvangen signalen ook zelf verwerken.

RFID – opslag & verzenden van info in één richting. RFID tags kunnen alleen lezen of lezen/schrijven.

Welke techniek en hoeveel bytes heb ik nodig voor mijn toepassing?

Het ligt er maar net aan welke data je op een NFC tag wil gaan zetten. Een webadres of telefoonnummer neemt gemiddeld 16 bytes in beslag, een visitekaartje zo’n 53 bytes. Bedenk dus van te voren wat je op de tag wil zetten.

Weet u niet welke techniek voor uw toepassing geschikt is? Neemt u dan contact met ons op. Wij informeren u graag verder.

Wat is het verschil tussen MIFARE en DESFire?

De grootste verschillen tussen MIFARE en DESFire zijn de beveiliging, de prijs en de manier waarop gegevens (versleuteld) worden opgeslagen.

Gegevens op een DESFire chip zijn beter beveiligd en bestand tegen bijvoorbeeld hacken dan op de MIFARE Classic® chip.

Wat is het verschil tussen een MIFARE Classic® 1k chip en een Fudan chip?

De Fudan 1K chip is een merkloze chip, maar deze werkt voor 99,9 % gelijk aan de MIFARE Classic® 1K chip, met het verschil dat deze niet van NXP is.

Deze chip heeft dezelfde eigenschappen, maar is voordeliger.

Hoe werken NFC tags?

Een tag bestaat uit een chip en een antenne. De chip wordt gebruikt om informatie te verzamelen en te verzenden. Deze informatie wordt uitgewisseld met een beetje energie, verkregen uit een reader of mobiele telefoon, zodat een NFC tag geen batterij nodig heeft. Hierdoor kan de NFC tag overal geplaatst worden zonder stroomvoorziening. De antenne van koperdraad die in de tag is verwerkt pikt het signaal op van een mobiele telefoon of NFC reader. Daarna wordt het signaal omgezet in energie en wordt de taak uitgevoerd.

Wat zijn toepassingen van RFID?

Toepassingen van RFID zijn onder andere:

  • Toegangscontrole voor bijvoorbeeld sportscholen, parkeergarages en bedrijven.
  • Transactiesystemen zoals de OV-chipkaart of betaalkaart op een festival.
  • Toegangssystemen voor bijvoorbeeld lockers op scholen of het kopieerapparaat.
  • Registratiesystemen voor sportevenementen zoals bijvoorbeeld hardloopwedstrijden.
Kan ik ook via Ideal of creditcard betalen?

U kunt bij ons niet via Ideal of creditcard betalen voor uw eerste order. Wanneer u uw bestelling heeft geplaatst, ontvangt u van ons een bevestiging per email met een pro forma factuur. Op deze pro forma staan alle gegevens die u nodig heeft om de factuur te voldoen. Alle vervolgorders worden op 30 dagen netto gefactureerd.

Ik wil mijn NFC tags laten bedrukken met logo en serienummer, kan dat?

Jazeker, veel van onze klanten kiezen ervoor om hun keyfobs, kaarten en/of polsbanden te personaliseren met logo en/of serienummer.

Neemt u hiervoor contact op met een van onze medewerkers telefonisch of per mail.

Kan ik de zending volgen als de goederen verzonden zijn?

Jazeker, wij versturen alle goederen via DHL. Op de dag van verzending ontvangt u van ons per mail de track & trace code van uw zending.

Wat is de minimale bestelhoeveelheid?

De minimale bestelhoeveelheid voor onze kaarten, keyfobs en polsbanden is 100 stuks per item. Voor sommige (gepersonaliseerde) producten geldt een minimale afname van 500 stuks per item. Heeft u afwijkende aantallen nodig, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Alle printlinten worden per stuk verkocht.

Wat is de levertijd van gepersonaliseerde producten?

De levertijd van gepersonaliseerde producten hangt af van het aantal, type chip en mogelijke (serienummer) bedrukking. Neemt u hiervoor contact op met een van onze medewerkers.

Wat zijn de verzendkosten?

Voor een bestelling onder de € 250,00 (excl. BTW), berekenen wij € 8,95 (excl. BTW) verzendkosten. Bestellingen boven de € 250,00 (excl. BTW) versturen wij franko huis.