MEEST GESTELDE VRAGEN

Eén van de zaken waar een gestandaardiseerde NFC-tag aan moet voldoen is dat deze geformatteerd is volgens het NDEF-format. Deze afkorting staat voor: NFC Data Exchange Format. Tegenwoordig zijn bijvoorbeeld de tags van de NXP NTAGxxx-serie standaard al voorzien van deze indeling.
Deze standaardisatie is nodig, omdat het voorschrijft hoe data moet worden opgeslagen, dus waar wat staat. Data in het NDEF-format wordt opgeslagen in het NDEF-record, waarbij hierin tevens wordt aangegeven welke van de diverse NDEF-recordtypes het betreft.

Er zijn diverse NDEF-recordtypes: zo is er bijvoorbeeld een ‘URL’-type (webadres)en een ‘TEKST’-type. Zo kan het lezend apparaat bij het lezen meteen ‘zien’ wat voor type data het betreft. De daadwerkelijk gegevens wordt de NDEF-Payload genoemd (bijvoorbeeld het webadres zelf).

 

NDEF-record-types

Enkele voorbeelden van NDEF-recordtypes zijn:
• Pure tekst
• Een SMS-bericht
• Een webadres
• Een telefoonnummer
• Een locatie (coördinaten)
• Een vCard
• Een email

NFC is de afkorting van near field communication, vrij vertaald ” draadloze, dichtbij communicatie”. Een draadloze communicatie methode.

Deze communicatie methode is bedoeld voor zeer korte afstand. Dit in tegenstelling tot RFID (Radio Frequency Identification), waar NFC uit ontstaan is. De afstand waarover communicatie plaatsvindt kan bij RFID vele malen groter zijn dan bij NFC.

NFC (near field communication) – gaat in twee richtingen en kan de ontvangen signalen ook zelf verwerken.

RFID – opslag & verzenden van info in één richting. RFID tags kunnen alleen lezen of lezen/schrijven.

Weet u niet welke techniek voor uw toepassing geschikt is? Neemt u dan contact met ons op. Wij informeren u graag verder.

De grootste verschillen tussen MIFARE en DESFire zijn de beveiliging, de prijs en de manier waarop gegevens (versleuteld) worden opgeslagen.

Gegevens op een DESFire chip zijn beter beveiligd en bestand tegen bijvoorbeeld hacken dan op de MIFARE Classic® chip.

De  Fudan 1K chip is een merkloze chip, maar deze werkt voor 99,9 % gelijk aan de MIFARE Classic® 1K chip, met het verschil dat deze niet van NXP is.

Deze chip heeft dezelfde eigenschappen, maar is voordeliger.

U kunt bij ons niet via Ideal of creditcard betalen voor uw eerste order. Wanneer u uw bestelling heeft geplaatst, ontvangt u van ons een bevestiging per email met een pro forma factuur. Op deze pro forma staan alle gegevens die u nodig heeft om de factuur te voldoen.  Alle vervolgorders worden op 30 dagen netto gefactureerd.

Voor de meeste keyfobs en kaarten is het mogelijk om deze te laten personaliseren met uw logo en/of uw serienummer.

Neemt u daarvoor contact op met een van onze medewerkers telefonisch of per mail.

Al onze goederen worden verzonden via DHL. Op de dag van verzending ontvangt u van ons per mail met de track & trace code.

De minimale bestelhoeveelheid voor onze kaarten, keyfobs en polsbanden is 100 stuks per item. Voor sommige (gepersonaliseerde) producten geldt een minimale afname van 500 stuks per item.

De printlinten worden per stuk verkocht.

De levertijd van gepersonaliseerde producten hangt af van het aantal, type chip en mogelijke (serienummer) bedrukking. Neemt u hiervoor contact op met een van onze medewerkers.

Voor een bestelling onder de € 250,00  (excl. BTW), komt er € 8,95 (excl. BTW) afhandeling/verzendkosten bij. Bestellingen boven de € 250,00 (excl. BTW)  worden gratis verzonden binnen Nederland.